Media

Bekijk hieronder verschillende publicaties

Workshop techniekles voor docenten groep 5 en 6

Op woensdag 6 oktober 2021 heeft er een workshop voor docenten van groep 5 en 6 van de basisscholen plaatsgevonden bij Van Wijngaarden Groothandel B.V. in Sliedrecht. Dit was een initiatief van School en Bedrijf in samenwerking met de werkgroep “Techniekpromotie voor het basisonderwijs” van Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem – Altena.

 

Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven in de regio in het belang van de toekomstige arbeidsmarkt. Er blijkt vanuit de leerkrachten in het basisonderwijs een enorme behoefte te zijn aan ondersteuning en facilitering als het gaat om het geven van technieklessen. Hoewel de technieklessen verplicht zijn op de basisschool, is er een groot tekort aan materialen en gereedschappen. 

Prijsuitreiking 14 juli 2021

Niet alleen landelijk, maar juist in deze regio is er een grote behoefte aan goed geschoold technisch personeel.

We willen graag dat leerlingen kiezen voor een goede en juiste opleiding en dat ze gaan studeren, kennis maken met de bedrijven en werken in deze regio.

Om leerlingen van de basisscholen al vroeg enthousiast te maken voor beroepen en opleidingen in de techniek heeft School & Bedrijf een wedstrijd uitgeschreven.

Kleurwedstrijd voor groep 5 en 6

Om leerlingen uit groep 5 en 6 ook alvast kennis te laten maken met School & Bedrijf en Game-On hebben we een kleurwedstrijd georganiseerd. 

Ook deze hierbij is het thema “duurzaamheid”. Er zijn 3 mooie prijzen te winnen:

1e prijs          Gereedschapskoffer t.w.v. 200 euro

2e prijs          Technisch lego naar keuze t.w.v. 150 euro

3e prijs          4 kaartjes entree Nemo Amsterdam

 

Op woensdag 14 juli om 15.00 uur is de prijsuitreiking.

Werkstuk 2021 "Technologie van de toekomst"

Om de leerlingen alvast voor te bereiden op dit evenement en na te laten denken over het thema “technologie van de toekomst” is er een wedstrijd georganiseerd.

De opdracht van deze wedstrijd is geïnspireerd op het boek “De waanzinnige boomhut” van Andy Griffiths en Terry Denton. 

 

Het werkstuk moet voor min. 80% bestaan uit afvalmateriaal. De leerkracht legt uit aan de leerlingen wat “duurzaamheid” inhoudt en waarom dit belangrijk is.

 

 

Game On 2019 Nos Jeugdjournaal

Game-On is een technologiemanifestatie die gehouden wordt in de Evenementenhal in Gorinchem. School & Bedrijf, het samenwerkingsverband van onderwijs, ondernemers en overheid in de Alblasserwaard – Vijfheerenlanden, organiseert in samenwerking met diverse betrokkenen dit unieke evenement voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Hierbij zijn ± 4000 leerlingen, 77 scholen en 65 bedrijven bij betrokken.

Door de inzet van de gemeenten, bedrijven, scholen, leerlingen en organisaties kunnen we met elkaar concluderen dat de 7e editie van Game On een groot succes is geweest.

Om een beeld te krijgen van Game-On 2019, kunt u het filmpje van het NOS jeugdjournaal 2019 bekijken.

Game On 2019 Gorkum TV

Game-On is een technologiemanifestatie die gehouden wordt in de Evenementenhal in Gorinchem. School & Bedrijf.

 

Game On 2017

Game-On is een technologiemanifestatie die gehouden wordt in de Evenementenhal in Gorinchem. School & Bedrijf.