Kleurwedstrijd 2023 School & Bedrijf

Leerlingen uit groep 5 en 6 hebben alvast kennis kunnen maken met technologie en duurzaamheid. School & Bedrijf heeft een “Game – On kleurplaat” met lesbrief verzonden naar de basisscholen in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden, Altena en West-Betuwe. Maar liefst 652 leerlingen hebben hun kleurplaat ingeleverd.

 

 

Een jury, bestaande uit de Raad van Toezicht van School & Bedrijf, dhr. Chris Flikweert (onderwijs), dhr. Bram Inpijn (ondernemers) en dhr. Piet Vat (overheid) waren onder de indruk van de kwaliteit van de ingeleverde kleurplaten.

 

Onder begeleiding van docent Anna Piena hebben studenten van het Da Vinci College een voorselectie gemaakt en de jury drie winnaars gekozen:

 

 

1e prijs: Eva (groep 6)  school met de Bijbel Bleskensgraaf

Techniekfeestje voor 6 kinderen      

 

 

 2e prijs:    Naomi (groep 6)   Eben-Haëzerschool Leerbroek

 Gereedschapskoffer         

   

3e prijs: Joanne (groep 6)  Kon.Wilheminaschool Hardinxveld-Giessendam

4 toegangskaartjes Nemo Amsterdam        

 

Deze kleurplaatactie van School & Bedrijf heeft als doel om het techniekonderwijs weer onder de aandacht te brengen met als uiteindelijke doel: enthousiaste kinderen die later voor de innovatieve en technische branche kiezen en onze arbeidsregio versterken.

 

Klik hier voor de digitale link naar de Stad Gorinchem

 

Technologie en duurzaamheid verpakt in een kleurplaat 2021
(voor basisschoolleerlingen uit Gorinchem en omgeving)

Leerlingen uit groep 5 en 6 hebben alvast kennis kunnen maken met technologie en duurzaamheid. School & Bedrijf heeft een “Game – On kleurplaat” met lesbrief verzonden naar de basisscholen in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden en Altena. Het tweejaarlijkse techniekevenement Game On kan dit jaar niet doorgaan i.v.m. met de coronamaatregelen. Maar liefst 738 leerlingen van 53 basisscholen hebben hun kleurplaat ingeleverd.

 

De kleurplaat is ontworpen door Michelle Swaneveld, een tweedejaars mbo-student van de opleiding Onderwijsassistent van het Da Vinci College.

 

Een jury, bestaande uit Desirée Kon (directeur School & Bedrijf), Ton den Breejen (voormalig directeur), Chris Flikweert (lid Raad van Toezicht) en 4 leerlingen van de Gomarus Scholengroep waren onder de indruk van de kwaliteit van de ingeleverde kleurplaten. Het was een hele klus om drie winnaars aan te wijzen, maar kwamen naar rijp beraad tot de volgende uitslag:

 

1e prijs           Gereedschapskoffer t.w.v. 200 euro            

                        Aron (groep 5) CBS De Rank Meerkerk

                        “perspectief/origineel/sprekend”        

 

2e prijs           Technisch lego t.w.v. 150 euro                    

                        Carel (groep 6)           CBS Eben Haëzer Nieuwpoort

                        “kleurrijk/opvallend/vrolijk”

 

3e prijs            4 toegangskaartjes Nemo Amsterdam         

                         Charlotte (groep 6)     Ds. P. v.d. Veldenschool Nieuw-Lekkerland

                         “verfijnd/zorgvuldig/creatief”

 

Game On 2022 staat gepland op donderdag 2 en 3 juni 2022 in de evenementenhal in Gorinchem. Voor nu heeft deze kleurplaatactie van School & Bedrijf het techniekonderwijs weer onder de aandacht gebracht met als uiteindelijke doel: enthousiaste kinderen die later voor de innovatieve en technische branche kiezen en onze arbeidsregio versterken.