Nieuwsberichten

De gaande en nieuwe kapitein

Als je regelmatig vaart, zoals ik (Chris Flikweert) als zeiler met enige regelmaat doe, dan weet je hoe belangrijk de taak van de kapitein is. Hij of zij is verantwoordelijk voor de veiligheid van de opvarenden en ook voor de veiligheid op het water. Een goede kapitein zorgt ervoor dat de passagiers met een gerust hart aan boord stappen en veilig op hun bestemming aankomen.

Lees verder »

Game On 2022

De 8e editie van Game On staat gepland op donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2022.

We gaan er vanuit dat de gemaakte plannen na de zomervakantie, september 2021, weer opgepakt kunnen worden voor een fantastisch evenement in 2022, zodat we leerlingen laten zien, doen, maar vooral laten beleven, dat technologie leuk, toekomstgericht en perspectiefrijk is.

Lees verder »

Prijsuitreiking kleurwedstrijd 14 juli 2021

Leerlingen uit groep 5 en 6 hebben alvast kennis kunnen maken met technologie en duurzaamheid. School & Bedrijf heeft een “Game – On kleurplaat” met lesbrief verzonden naar de basisscholen in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden en Altena.

Lees verder »

Prijsuitreiking werkstuk Technologie van de toekomst 14 juli 2021

Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in de regio hebben meegedaan aan een wedstrijd over “technologie van de toekomst” die door School & Bedrijf was uitgezet. Ze hebben een “kamer” ontworpen ter grootte van een schoenendoos, gemaakt van “afvalmaterialen”. Op deze manier hebben de leerlingen op een creatieve manier nagedacht over recycling en duurzaamheid in combinatie met de mogelijke technologie van de toekomst.

Lees verder »