Nieuwsberichten

i_open

Het i_lab organiseert verschillende activiteiten voor onderwijs en bedrijfsleven om te innoveren en te inspireren. School & Bedrijf organiseert al jaren éen keer in de 2 jaar de technologiemanifestatie Game-On.  Dit is een groot succes en wordt gezien als de “parel in de regio”. Samen hebben zij de handen ineengeslagen om soortgelijk evenement te organiseren, maar dan op kleinere schaal. Dit heeft geresulteerd in i_open.

Lees verder »

De gaande en nieuwe kapitein

Als je regelmatig vaart, zoals ik (Chris Flikweert) als zeiler met enige regelmaat doe, dan weet je hoe belangrijk de taak van de kapitein is. Hij of zij is verantwoordelijk voor de veiligheid van de opvarenden en ook voor de veiligheid op het water. Een goede kapitein zorgt ervoor dat de passagiers met een gerust hart aan boord stappen en veilig op hun bestemming aankomen.

Lees verder »

Bij Game On worden de onweersbuien afgewisseld met zon

GORINCHEM Een gereedschapskist, blauw slijm, een vliegtuigje of roze gel. De jeugd kon het allemaal maken tijdens de tweedaagse technologiemanifestatie Game On in de Evenementenhal van stichting School en Bedrijf. Of misschien toch liever weervrouw? Met het aankondigen van onweersbuien, die afgewisseld worden met zon, ook een leuke klus.

Lees verder »

Game-On 2022 technische sector presenteert zich aan leerlingen

GORINCHEM De technologische ontwikkeling in uiteenlopende sectoren in de regio Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Gorinchem is Innovatief en zowel nationaal en internationaal toonaangevend. De Stichting School & Bedrijf wil tijdens Game-on samen met het onderwijs en bedrijfsleven leerlingen van basisonderwijs laten doen en beleven dat de technologische sector leuk, toekomstgericht en perspectiefrijk is.

Lees verder »

Game On 2022

De 8e editie van Game On staat gepland op donderdag 2 en vrijdag 3 juni 2022.

We gaan er vanuit dat de gemaakte plannen na de zomervakantie, september 2021, weer opgepakt kunnen worden voor een fantastisch evenement in 2022, zodat we leerlingen laten zien, doen, maar vooral laten beleven, dat technologie leuk, toekomstgericht en perspectiefrijk is.

Lees verder »

Prijsuitreiking kleurwedstrijd 14 juli 2021

Leerlingen uit groep 5 en 6 hebben alvast kennis kunnen maken met technologie en duurzaamheid. School & Bedrijf heeft een “Game – On kleurplaat” met lesbrief verzonden naar de basisscholen in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden en Altena.

Lees verder »