Nieuwsberichten

Taart voor leerlingen speciaal onderwijs

Leerlingen van het speciaal onderwijs die mee gedaan hebben met de kleurwedstrijd hadden donderdag 29 en vrijdag 30 juni een verrassingsbezoek van de leden van de Raad van Toezicht van School & Bedrijf. 

Chris Flikweert (onderwijs), Bram Inpijn (ondernemers) en Piet Vat (overheid) zijn bij De Leilinde in Wijk en Aalburg, Beatrix de Burcht en De Kleine Wereld in Gorinchem op bezoek geweest met een taart. 

Lees verder »

Kleurwedstrijd

Leerlingen uit groep 5 en 6 hebben alvast kennis kunnen maken met technologie en duurzaamheid. School & Bedrijf heeft een “Game – On kleurplaat” met lesbrief verzonden naar de basisscholen in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden, Altena en West-Betuwe. Maar liefst 652 leerlingen hebben hun kleurplaat ingeleverd.
Deze kleurplaatactie van School & Bedrijf heeft als doel om het techniekonderwijs weer onder de aandacht te brengen met als uiteindelijke doel: enthousiaste kinderen die later voor de innovatieve en technische branche kiezen en onze arbeidsregio versterken.

Lees verder »

Appartement in de Koperen Knop

School & Bedrijf vindt de tentoonstelling “poppenhuizen en miniaturen (modelbouw) bij de Koperen Knop een mooie kans om leerlingen wederom in aanraking te laten komen met techniek. School & Bedrijf heeft in samenwerking met Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem – Altena, MC Forte en De Koperen Knop een wedstrijd georganiseerd.

Lees verder »

i_open

Het i_lab organiseert verschillende activiteiten voor onderwijs en bedrijfsleven om te innoveren en te inspireren. School & Bedrijf organiseert al jaren éen keer in de 2 jaar de technologiemanifestatie Game-On.  Dit is een groot succes en wordt gezien als de “parel in de regio”. Samen hebben zij de handen ineengeslagen om soortgelijk evenement te organiseren, maar dan op kleinere schaal. Dit heeft geresulteerd in i_open.

Lees verder »

De gaande en nieuwe kapitein

Als je regelmatig vaart, zoals ik (Chris Flikweert) als zeiler met enige regelmaat doe, dan weet je hoe belangrijk de taak van de kapitein is. Hij of zij is verantwoordelijk voor de veiligheid van de opvarenden en ook voor de veiligheid op het water. Een goede kapitein zorgt ervoor dat de passagiers met een gerust hart aan boord stappen en veilig op hun bestemming aankomen.

Lees verder »

Bij Game On worden de onweersbuien afgewisseld met zon

GORINCHEM Een gereedschapskist, blauw slijm, een vliegtuigje of roze gel. De jeugd kon het allemaal maken tijdens de tweedaagse technologiemanifestatie Game On in de Evenementenhal van stichting School en Bedrijf. Of misschien toch liever weervrouw? Met het aankondigen van onweersbuien, die afgewisseld worden met zon, ook een leuke klus.

Lees verder »