Playmobil verzameld 2022

Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam is voornemens een tentoonstelling te organiseren. Deze start medio juni 2022. Deze expositie heeft als thema ‘Playmobil verzameld’.

 

Wij vinden dit een mooie kans om leerlingen van groep 5 en 6 in aanraking te laten komen met techniek. De basisscholen in Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem, Vijfheerenlanden, Altena (via School & Bedrijf) en Molenlanden (via MC Forte) en  zullen worden benaderd voor deelname aan deze wedstrijd.

 

Via een overzichtelijk stappenplan creëren leerlingen uit groep 5 en 6 een omgeving voor technische Playmobil figuurtjes. Bijvoorbeeld een bouwplaats voor een bouwvakker, een scheepswerf voor een lasser, een garage voor een monteur enzovoort.

De complete uitleg met de nodige informatie kunt u vinden op:

 

https://www.basisvoortechniek.com/techniekwedstijd-technisch-playmobil

 

Lijkt het u leuk om mee te doen, maar wilt u graag hulp bij het opstarten van deze lessen dan kunt u hulp inschakelen door een techniekdocent / techniekmeester. Zij verzorgen een introductie-les waarna u gegarandeerd zelfstandig met uw klas aan de slag kan met deze wedstrijd.

Klik HIER om in te schrijven voor deze wedstrijd (uiterlijke inschrijfdatum 01-04-2022).

 

Klik HIER om een afspraak in te plannen voor een introductie-les.

 

De Playmobil wordt ter beschikking gesteld door School & Bedrijf in samenwerking met Sterk Techniek Onderwijs en MC Forte.

 

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met wyard@schoolenbedrijf.nl.

Techniek voor jongens en meisjes in De Koperen Knop 2021