Kleurplaat voor groep 5 en 6

 

Leerlingen uit groep 5 en 6 hebben alvast kennis kunnen maken met technologie en duurzaamheid. School & Bedrijf heeft een “Game – On kleurplaat” met lesbrief verzonden naar de basisscholen in de regio Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Vijfheerenlanden en Altena. Het tweejaarlijkse techniekevenement Game On kan dit jaar niet doorgaan i.v.m. met de coronamaatregelen. Maar liefst 738 leerlingen van 53 basisscholen hebben hun kleurplaat ingeleverd.

 

De kleurplaat is ontworpen door Michelle Swaneveld, een tweedejaars mbo-student van de opleiding Onderwijsassistent van het Da Vinci College.

 

Een jury, bestaande uit Desirée Kon (directeur School & Bedrijf), Ton den Breejen (voormalig directeur), Chris Flikweert (lid Raad van Toezicht) en 4 leerlingen van de Gomarus Scholengroep waren onder de indruk van de kwaliteit van de ingeleverde kleurplaten. Het was een hele klus om drie winnaars aan te wijzen, maar kwamen naar rijp beraad tot de volgende uitslag:

 

1e prijs           Gereedschapskoffer t.w.v. 200 euro            

                        Aron (groep 5) CBS De Rank Meerkerk

                        “perspectief/origineel/sprekend”        

 

2e prijs           Technisch lego t.w.v. 150 euro                    

                        Carel (groep 6)           CBS Eben Haëzer Nieuwpoort                    

                        “kleurrijk/opvallend/vrolijk”

 

3e prijs           4 toegangskaartjes Nemo Amsterdam         

                        Charlotte (groep 6)     Ds. P. v.d. Veldenschool

                        Nieuw-Lekkerland

                        “verfijnd/zorgvuldig/creatief”

 

Game On 2022 staat gepland op donderdag 2 en 3 juni 2022 in de evenementenhal in Gorinchem. Voor nu heeft deze kleurplaatactie van School & Bedrijf het techniekonderwijs weer onder de aandacht gebracht met als uiteindelijke doel: enthousiaste kinderen die later voor de innovatieve en technische branche kiezen en onze arbeidsregio versterken.