School & Bedrijf organiseert samen met de werkgroep “Techniekpromotie in het basisonderwijs” van Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem-Altena een nieuwe workshop voor docenten van groep 3 – 8.

Deze staat gepland op woensdag 10 april 2024 wederom bij Van Wijngaarden Sliedrecht.

 

Het programma is als volgt:

                                                Aanvang                                             14.30 uur

Ontvangst koffie/thee/lekkers14.30 – 14.40 uur
Welkom + voorstellen14.40 – 14.45 uur
Welkom Van Wijngaarden14.45 – 14.50 uur
Inleiding14.50 – 14.55 uur
Uitleg stappen theorie14.55 – 15.05 uur
Drinken/toilet15.05 – 15.15 uur
Workshop 1 en 2 (2 x 45 min.)15.15 – 16.45 uur
Centrale afsluiting/vragen16.45 – 17.00 uur
Eventueel rondleiding
Bittergarnituur/hapjes
Uitloop 17.00 – 17.30 uur

Bekijk hier de beelden van de succesvolle bijeenkomst van de vorige workshop en meldt u direct aan middels onderstaand formulier! 

Aanmelding is gewenst voor 15 maart 2024.

Workshop docenten groep 3 - 8

Optimaal gebruik maken van “techniek in de regio” in het belang van de toekomstige arbeidsmarkt.

Op woensdag 6 oktober jl. heeft er een workshop voor docenten van groep 5 en 6 van de basisscholen plaatsgevonden bij Van Wijngaarden Groothandel B.V. in Sliedrecht. Dit was een initiatief van School en Bedrijf in samenwerking met de werkgroep “Techniekpromotie voor het basisonderwijs” van Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem – Altena.

 

Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven in de regio in het belang van de toekomstige arbeidsmarkt.

 

Er blijkt vanuit de leerkrachten in het basisonderwijs een enorme behoefte te zijn aan ondersteuning en facilitering als het gaat om het geven van technieklessen. Hoewel de technieklessen verplicht zijn op de basisschool, is er een groot tekort aan materialen en gereedschappen. Daarbij was het een eyeopener om vakoverstijgend les te geven vanuit je eigen passie, waardoor ze ervaarden dat een techniekles geven makkelijker is dan gedacht. Ondersteuning bij het vakoverstijgend lesgeven met een methode in 7 stappen incl. facilitering van materialen en gereedschappen was dan ook een enorm succes.

 

De werkgroep Sterk Techniek Onderwijs “Techniekpromotie voor het basisonderwijs” is januari 2020 gestart met het uitzetten van technieklessen op de basisscholen in groep 7 en 8. De werkstukken die worden gemaakt zijn geven invulling aan de kerndoelen van SLO. Leerkrachten op de basisscholen en ook de leerlingen zijn reuze enthousiast over de aangeboden technieklessen. Deze gastlessen zijn na openstelling dan ook na ongeveer 3 dagen vierkant volgeboekt.

 

Om het eenmalige karakter van deze lessen te veranderen, is de werkgroep dit cursusjaar gestart met methodisch ontwerpen in 7 stappen om de technieklessen te borgen. Hiervoor zijn  unieke lessen (seinen, vuurtoren Pharos, robot en molen) ontwikkeld voor groep 5 en 6 welke de leerkrachten moeten helpen om vanuit hun passie zelfstandig technieklessen te onderwijzen.

Bekijk www.basisvoortechniek.com om het totale aanbod technieklessen van de werkgroep te bekijken.